Снимка pixabayОт началото на членството на България в ЕС общините у нас са усвоили

...
Снимка pixabayОт началото на членството на България в ЕС общините у нас са усвоили
Коментари Харесай

Какво направихме с 18 милиарда евро, които ЕС ни даде за 12 години?

Снимка pixabay

От началото на участието на България в ЕС общините у нас са усвоили над 18 млрд. евро по кохезионните стратегии на съюза, написа dunavmost.com .

Това заяви изпълнителният шеф на сдружението на общините Силвия Георгиева на конгрес на специалистите по европейски планове и стратегии. Въпреки това неравенствата сред обособените райони се задълбочава, посочи тя.

В България няма община, която да не се е възползвала от различните евро програма за развитие, а най-вече средства по стратегии за обновяване са отишли за възобновяване на учебни заведения, детски градини и лечебни заведения, културни и административни институции, като и на многофамилни жилища. Това е част от равносметката за миналите два програмни интервала от 2007-а година насам, заяви Георгиева.

Според нея обаче за 12 години с изключение на изгоди от усвояването на евросредствата, пораждат и проблеми, като несъответствието сред обособените райони:

" Какво от това, че инвестирахме 18 млрд. евро, също така, което се вижда. Намалихме ли районните диспропорции? Не ги намалихме, в противен случай - задълбочихме ги. Разчитахме напълно и единствено на европейските фондове, с цел да подобрим средата на живот в България, а не ги виждаме като допълващо финансиране на една същинска национална районна политика, обезпечена с народен запас ".

Според Силвия Георгиева изостаналите райони би трябвало да получават целенасочена държавна поддръжка, а не да разчитат само на евро програмите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР